viernes, 11 de octubre de 2013

Entrepreneus are Key to Spain's Future

Amb un atur que supera el 26% de la població activa, el país necessita accions que el treguin del pou on s’ha ficat els darrers anys. Per canviar la situació cal canviar l’entorn, les dinàmiques, les notícies, les converses de la gent, etc. Les escoles de negocis tenen un rol important aquí ja que poden fer conferències, programes, i actes adreçats a fomentar la creació d’empreses i fer-ho en un entorn d’optimisme i d’internacionalitat. Animant a prendre riscos i a tenir iniciativa es pot fomentar l’aparició d’empreses de diversos sectors, no cal que el 100% de nous projectes siguin aplicacions per a dispositius, es pot pensar en l’economia tradicional.

Avui la paraula emprenedor està en boca de tothom, i conseqüentment ja no vol dir res, cal superar-la o correm el risc de moure’ns en un discurs buit de contingut. A octubre de 2013 el jove empresari ha de centrar els seus esforços en la innovació. Si enlloc de buscar un projecte que funcioni a l’estranger per portar-lo al nostre mercat, pensem en alguna necessitat insatisfeta, potser descobrim un producte-servei, o potser podem canviar l’ús a un producte per utilitzar-lo per altres funcions…
Així la creació no seria efímera, amb creativitat és més probable persistir en el temps i no només això sinó que créixer és un procés natural i necessari per estendre-ho arreu. Després de veure la pel.lícula de Steve Jobs, només queden ganes de pensar i pensar noves maneres de fer les coses. Sense anar a Silicon Valley, l’ex conseller delegat de Desigual també és un bon model, va arribar a l’empresa facturant 8 milions i al cap de deu anys la va deixar facturant 700, i a més petita escala també hi ha bons models de gestió, només cal buscar-los.