Dir no pot voler dir si, i al revés. Sovint no estudiem la comunicació de cadascuna de les persones que ens envolten. Hem de fer un esforç per valor el nivell d’impacte i de persuasió que tenim i que els altres tenen. Podríem identificar i potenciar les nostres habilitats comunicatives, per tal de no haver de dir les coses massa vegades, o per aconseguir que se’ns entengui.
Hi ha mètodes per comunicar-se de manera més persuasiva i eficient, analitzant els continguts comunicatius com el Missatge, cal que tingui una idea única i rellevant, l’hem de pensar d’una manera creativa, utilitzant mecanismes que ajuden a fer que impacti i resulti una idea interessant. També el Llenguatge, l’hem de adaptar, una elecció correcta en funció de l’audiència, serietat, humor, o paraules més menys comunes.
Hem d’analitzar què capta o no capta la gent, observant la seva expressió verbal a través del to, el ritme, o la modulació de la veu, i també la comunicació no verbal com l’observació i interpretació. La gent parla sense pensar, tampoc cal que sempre tinguem la guàrdia en alt, però a vegades hem d’entrenar una gestió de les presentacions que fem, com comencem i com acabem és vital per l’èxit de les nostres comunicacions.