miércoles, 11 de noviembre de 2009

CONFERENCIA AL GREMI

V=(c+h)*a
El Valor de cada persona es la suma del coneixement i les habilitats que té multiplicat per la seva actitud, la actitud multiplica perquè és el més important, és el que dóna la grandesa de la persona. No és la intel•ligència sinó la força que transmet cadascú el que ens fa o no especials. Quants watts transmet cada persona? Això és el que ens hem de respondre i mirar d’augmentar. Com es treballa el caràcter? L origen de la nostra manera de ser esta en com pensem, en com interpretem les circumstàncies, no en les circumstàncies es si! Tot està dins el nostre cap. No es pot transmetre força si no surt naturalment de dins. La gent esta tarada, ningú aguanta res dels altres, a menys que menteixin i fingeixin. La prova està en quan un puja al volant del cotxe, es torna majareta.
La gent sent una veueta, si ens sents moltes fes-t’ho mirar, però una veueta interior és la veu de la consciència, és la que ens diu les coses tal com son, la que no enganya mai.

Per assolir felicitat necessitem equilibri en 6 àmbits:
Jo, família, professió, espiritualitat, amistat, salut. Si un d'ells pesa massa, malament, si un d’ells esta abandonat, malament, no tindrem equilibri. Si reguem a la feina no podem pensar que recollirem a la família, i el que és segur, és que allà on no reguem, se’ns morirà el tema, ho perdrem. Avui no córrer no és una opció, doncs si has de córrer, fes-ho amb sentit. Acabar amb serenitat o angustia? Sempre ens hem de posar el cap la paraula serenitat, que és la tranquil•litat de l’ànima, és el pensar realment que estem fent lo correcte, que estem fent tot lo possible, que ens estem esforçant i ens concentrem en el que fem. La serenitat és imprescindible per mostrar-nos alegres, feliços i disposats a interrelacionar-nos com persones humanes i no com animals.

Preguntem-nos què és important per nosaltres? Aleshores preguntem-nos quant temps li dediquem a això? Si esta correlacionat perfecte, sinó ja podem començar a canviar coses perquè, primera, som incoherents, i segona, no podem ser plenament feliços. Cal tenir un projecte de vida i perseguir-lo, el Dr. Valentí Fuster li van demanar un consell per millorar la salut va respondre: “Pari a pensar en la seva vida”, pensar en la pròpia vida per equilibrar-se. No va dir res de dieta o exercici, que si bé és important, més encara ho és el ser sensat, ser racional i intel•ligent. Tenir xispa depèn d’un mateix, l'entorn no el controlem i no ens ha d'entristir. Estar enfosquits o il•luminat també depèn de nosaltres. La pitjor malaltia son les excuses: “Es que...” Es la resposta del que ja ha fracassat. És més fàcil caure en l’excusa que lluitar, però plorar no es la solució. Un president americà va dir: “No et preguntis que pot fer el meu país per mi, pregunta’t què puc fer jo pel meu país? Això és ser proactiu, això és estar viu, la vida no és tot sort, és esforç, no d’un dia ni d’un any, sinó de molts dies i molts anys. No sempre que sembrem recollim, però no podem recollir sense haver sembrat. El que ens toca, ens toca, doncs posem-hi alegria. Com s’aprèn a ser alegre? Sent agraït, valorant el que tenim abans de perdre-ho. Si no se'ns mor ningú o tenim una malaltia aprop, no podem estar enfonsats. A la gestió comercial o posem bona cara o estem expulsats!!! A la vida la cara que posem ho es tot!!! Les persones funcionen per il•lusions, què tens previst? Si no tens il•lusions busca-te-les, i pensa que lo millor del món és gratis!!! Que el rentaplats es pot posar de gust!!! Que la resta de persones no son coses rares!!!